Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
Шкільний ярмарок

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

Шкільний ярмарок
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Шкільний ярмарок Ответить с цитатой
А вибирати є з чого
Останні дні серпня – гаряча пора. Школа — річ серйозна і перед більшістю батьків, які готують дітей до школи постає дві проблеми. Перша — вибір усього розмаїття форм та предметів навчального екіпірування. Друга — гроші: за наявний мінімум отримати бажаний максимум. Тому давайте поговоримо про дві основні складові шкільного комплекту школяра-2008
Гардероб
Сьогодні українські школярі вже спокійніше переживають „формовий” бум. За два пробні роки вони трішки звикли до вбрання, яке одягали час від часу на свята та лінійки. Тепер вони не особливо протестують та й міні-гардероб шкільного вбрання уже мають. Хіба що поновити потрібно буде. Що цікаво, після обов’язкового введення форм дизайнери почали експериментувати з моделями. Тепер це і смак, і витонченість. Справжні модниці можуть знайти собі коротенький піджачок з рукавами-дзвониками до ліктя. Чи спідничку легеньку, простеньку з модною кокеткою. А блузи? Очі розбігаються від безмежжя застібок, фасонів, блискіток. Хоча навчившись шити, вітчизняні виробники навчились виставляти й нові ціни, лишивши якість на тому ж самому рівні. Обертаючи цінник, варто тільки глянути на те, що вовни там максимум 20%, віскози 30%, а все решта – інше. Правда порівняно з іншим виробником, Туреччиною, яка так само масово заполоняє ринок, ціни трішки поступаються. Купити „український” костюмчик-трієчку для дівчинки можна за 240-280 гривень. Іноземний же виробник за таку суму може запропонувати лишень спідничку чи брюки. Щоб придбати блузу гарної якості, потрібно мати від 100 гривень, хоча є варіанти й за 50-60 гривень.
Загальна цінова політика шкільного вбрання така:
Костюми для хлопчиків — від 150 гривень (синтетика) до 550 (бавовна).
Для дівчаток — від 200 гривень до 700 і це лише спідниця-піджак.
Юбки — від 50 гривень до 280.
Піджаки — від 90 гривень, брюки — від 110.
До того ж форма це ще не все, адже до осені вже зносились і кросівки. Свята вимагають туфель, спортзал – спортивного костюму, а будні – кількох блуз чи сорочок. Тож давайте одягати школярика чи школярку і рахувати, скільки нам грошей потрібно.
Одягаємо школярку: дві блузи (200 гривень), сарафан та костюм (200-400 гривень), туфлі (100-150 гривень), кросівки (100 гривень), спортивний костюм (150-200 гривень), бантики (7-15 гривень). Та це лише шкільний гардероб, який потягне на 800-900 гривень.
Одягаємо школярика: там все ідентично, хіба що замість сарафану нам потрібні ще одні брюки або ж жилетка. Це коштуватиме трішки менше – від 100 до 200 гривень, але маленькі джентльмени час від часу носять метелики чи краватки, а це ще, як мінімум, 30 гривень. Тож хлопчик нам «коштуватиме» все ті ж 700-800 гривень.
Канцтовари
Порахуємо, скільки коштує навчальне екіпірування.
Стильний портфель-наплічник з ортопедичними прибамбасами сьогодні коштує і 180, і всі 200 гривень. Звичайну собі торбинку можна купити за 50-80 гривень. Якщо вам хочеться з усілякими там малюнками та витребеньками, то розраховуйте на всі 100 гривень.
Тепер перейдемо до того, що туди можна покласти. Пенал – 4-20 гривень, а там олівці по 0,80 коп. — 2 гривні, ручки по 0,75 коп. — 4 гривні, гумки по 0,90 коп., фломастери 8-20 гривень, маркери 4-10 гривень, крейда 5-15 гривень.
Про зошити окрема мова. Треба і малюнок до смаку дібрати, і кількість сторінок, і якість паперу. Сіро-зеленого кольору з жовтим папером на 12 сторінок коштують 50 коп. Якщо ж вам хочеться біленького паперу та яскравих малюнків, то готуйте від 1 гривні до 1 гривни 50 коп. за ті ж 12 сторінок. 18 аркушів коштують від 1,75 до 2 грн., а 24 – від 2 до 2,50 грн., 48 аркушів — від 3 гривень, а 96 відповідно від 4 гривень.
Щоденники – від 7-10 гривень і до 20. Цінову політику диктує колір, папір та оформлення.
А ще ж є всілякі обкладинки, закладки, підставки під книги, стаканчики для ручок, атласи, контурні карти, книги... Якщо все полічити, то і в півтисячі не вкладемось. Та якщо реально дивитись на речі, то вийде, що за плечима у школяра дві-три сотні гривень.
Минулого року, щоб спорядити школяра до школи, потрібно було мати у гаманці близько 1000 гривень. Яка ж ситуація сьогодні?
Лариса: «У мене двоє школяриків. Дітей повністю вдягала минулого року, тепер же підкуповуємо дещо. Наприклад, доньці потрібен піджачок. Ми зараз якраз вибираємо. Купили тільки-но святковий гольфик, віддали 120 гривень. У неї є сарафан, а також костюмчик, але вона росте, тому час від часу потрібно купувати нові речі. Для того, щоб зібрати дітей до школи, думаю, мені потрібно як мінімум 1000 гривень. Та виходячи з цін, певно, це буде значно дорожче».
Та не всі можуть дозволити собі витрати й ті 1000 гривень. Готуючи матеріал, ми зустріли працівників дитячого будинку «Берегиня». Вдягаючи, кожного зі своїх школяриків вони, намагаються вкластися у 300 гривень. Тому обирають найпростіші варіанти.
Скільки витратите на свого школярика, залежить від вашого сімейного бюджету. Та батьки і діти нині придивляються не лише до ціни, а й до зручності, безпечності, якості. Адже від вибору наплічника залежить постава, від шкільної форми – комфорт та самопочуття дитини. І нехай останні гарячі серпневі дні принесуть вам тільки задоволення від приємних клопотів, а весь навчальний рік буде яскравим і кольоровим, як обкладинки зошитів.
Тоня ТУМАНОВА,
„ТС”,

Ср Авг 27, 2008 13:00 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.1884s (PHP: 49% - SQL: 51%) - SQL queries: 13 - GZIP enabled - Debug on