Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
Перспективи перспективним

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

Перспективи перспективним
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Перспективи перспективним Ответить с цитатой
Яким ви собі уявляєте підприємця? Молодим, заклопотаним, з мобільником біля вуха та кіпою паперів біля комп'ютера чи солідним паном в літах, з маленькими папками-теками, в яких все акуратно встатковано. Та коли вслухатись в саме слово «підприємець», що в ньому є такого? Є ризик, успіх, є відповідальність і самостійність, трішки авантюризму, хитринки та амбіційності. І, безумовно, те, на що вони працюють – потенціал та перспектива їхніх ідей та задумок. Реалізуючи які, вони не просто знаходять себе, а й отримують прибуток та штовхають вперед розвиток підприємництва як такого.
Такі люди – капітал міста. Їх перспективи працюють на його розвиток. Та часто підприємці теж потребують підтримки, і неабиякої. Але банки, надаючи кредити, часто гострять зуби на ласий шматок відсотків.
Та якби там не було, але для бюджету підприємства та реалізації ідеї – то втрата. І в коштах, і в часі. Поціновуючи реальний внесок цих людей в розвиток міста та їх потенційні можливості, міська рада пропонує власну допомогу підприємцям, які прагнуть своїми проектами допомогти місту.
Офіційна назва проекту підтримки – часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами. Долю тих, кого будуть підтримувати, вирішують на конкурсній основі. До участі запрошують всіх бажаючих, але проходять одиниці. Умови конкурсу доволі жорсткі.
Детальніше з проектом ознайомила завідувачка відділу підприємництва Надія Іванівна Вертелецька. Першим, на чому зупинилося око, були папки з купою паперів. „Наші учасники мають серйозно підготуватися, адже ми маємо справу з фінансами”, — пояснює жінка.
Але перед тим, як розказати про документи, варто зазначити, що всі бажаючі мають відповідати таким вимогам: проводити свою господарську діяльність не менше одного року, не мати заборгованості із заробітної плати та внесках в соціальні фонди, залучати кредитні кошти на розвиток виробництва чи сфери обслуговування. Тим же, хто займається виробництвом зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, організацією та проведенням азартних ігор, обміном валюти чи надання в оренду нерухомого майна – до конкурсу зась.
Якщо підприємець проходить по цих критеріях, він може готувати такі документи: відомості про підприємство, бізнес-план власного інвестиційного проекту, копію кредитного договору, заявку на часткове відшкодування відсоткової ставки , копію статуту та фінансовий звіт, довідки про те, що відсутні заборгованості з обов’язкових платежів – податків, зборів. Якщо всі документи зібрані і подані до розгляду, роботу розпочинає спеціальна комісія, яка оцінить всі переваги проекту. І за умов економічної стабільності підприємець зможе отримати відшкодування, передбачене міським бюджетом.
„Проект розроблений ще в 2007 році, тоді в бюджеті було закладено 20 тисяч. І у нас було двоє підприємців, яким ми вже були готові надати фінансування. Але надійшли детальніші роз’яснення по нашому проекту і, як з’ясувалось – відшкодування відсотків може бути лише за умов, якщо кредит взятий в національній валюті і при невисоких банківських ставках.
Ми намагаємось стимулювати підприємців, які ініціюють проекти для розвитку міста. Цього року в нашому бюджеті закладено 40 тисяч для погашення відсоткових виплат. В 2009 році нам би хотілося збільшити наш фонд до 80 тисяч. Можливо, профінансуємо один, але великий проект”.
І ще важливо – програма діє рік, на наступний ви можете знову подати документи, а також кредит має бути або короткостроковим на 1 рік або середньостроковим на 3 роки.
Єдине, що наразі стоїть на перешкоді реалізації планів підприємців та відділу підприємництва, це нестабільність в країні та економічні кризи. Зараз практично неможливо знайти низькі кредитні ставки. Банки пропонують від 19% річних до 30%. Оптимальні умови для виплат з міського бюджету – 17-18%.
Тому, якщо ви підприємець і маєте на підхваті цікавий інвестиційний проект або хоча б його основу, то маєте можливість отримати допомогу від міста і тим самим підтримати власну справу. Вже сьогодні можете звернутися до відділу підприємництва або до ж до Центру зайнятості, де вам допоможуть з оформленням інвестиційного проекту.
Але ж є ініціативні люди, які ще не є приватними підприємцями, але вже мають плани на розвиток. І для них теж є пропозиція. Київська обласна адміністрація спільно з Міністерством розвитку будівництва України, Асоціацією „Приватні інвестори України” та ще кількома партнерами проводять конкурс інвестиційних проектів „Київщина інвестиційна”. Спробувати свої сили можуть приватні підприємства і підприємці, авторські колективи вузів, а також всі, хто не молодше 18 років. Представити до розгляду потрібно інвестиційний чи інноваційний проект, який має бути реалізований на території Київської області. Пріоритетними напрямками проектів є виробництво та переробка продукції АПК, виробництво товарів споживчої групи, житлово-комунальна схема, екологія та ресурсозбереження, а також впровадження новітніх технологій. Якщо ж ви представите проект з виробництва підакцизних товарів, послуги нотаріусів чи адвокатів, ігорний бізнес, операції з нерухомістю, то його просто не допустять до участі в конкурсі. Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно зібрати пакет документів: анкету-заявку, заявку-пропозицію, короткий опис проекту, копії всіх документів, які характеризують майнові та немайнові активи. Взагалі їх кілька видів, але це залежить від того, хто бере участь у конкурсі. Сам захід проводиться з 21 липня по 30 вересня 2008 року. Розгляд заявок почнеться з 1 вересня. Тому потрібно максимально активуватися та спробувати свої сили, адже є сім переможних номінацій з трьома призовими місцями. Переможці отримають не просто дипломи з відзнакою за свої проекти, а й допомогу в їх фінансуванні та реалізації.
Отже, перспективи є, залишається знайти перспективних.
Детальну інформацію ви можете знайти на сайті http://borispol-rada.gov.ua/
Тоня ТУМАНОВА,
„ТС”


Пт Сен 19, 2008 9:17 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.0765s (PHP: 77% - SQL: 23%) - SQL queries: 17 - GZIP enabled - Debug on