Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
Риба шукає де глибше, а людина – де краще

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

Риба шукає де глибше, а людина – де краще
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Риба шукає де глибше, а людина – де краще Ответить с цитатой
Давайте поговоримо про самореалізацію, якої прагнуть дорослі і не зовсім, про місце під сонцем, про роботу, її пошук та пропозиції в Борисполі
Гаряча пора канікул для багатьох поєднує в собі відпочинок та активний пошук роботи. Ми розвиваємось швидше, і вже в 12-13 років нам хочеться самостійності. Кишенькові витрати то одне, а власні гроші, навіть якщо то всього-на-всього кілька сотень, все одно гріють душу. До того ж підробіток – чудовий засіб самоорганізації, коли потрібно контролювати свій вільний час та гроші.
Часто першим підробітком стає роздача листівок або ж промоутерство, як це нині модно називати. Можна побути офіціантом, прибиральником чи кур'єром, тобто працювати там, де досвіду роботи не потрібно. Але чи реально це в Борисполі?
Місто росте та розвивається, тож вакансій повинно вистачити на всіх. Тим паче, що літо – пора відпусток. Першим і логічним кроком у пошуках роботи, звичайно ж, є похід в Центр зайнятості. "В цьому році є тільки дві пропозиції роботи на літо для школярів. Це — "Бориспільбудінвест", який пропонує вакансії підсобних робітників та "Моріон" – там хлопчаки мають допомагати при обробці дощок. На жаль, для дівчаток пропозицій немає. У віці 15-16 років важче влаштуватися на роботу, адже лише повнолітні можуть бути фінансово відповідальними, тому більшість вакансій для школярів недоступна", — повідомила мені начальник відділу працевлаштування Надія Йосипівна Бридня.
Добре. Якщо гора не йде до Магомета, то почитаємо оголошення про потребу в працівниках. Переглянувши місцеву пресу, переконуєшся, що серед них нема нічого, що могло б підійти школяру віком від 13, 14 та навіть 16 років. З працевлаштуванням неповнолітнім допомагають редакції окремих приватних рекламно-інформаційних газет, розповсюджуючи які можна дещо заробити. Таким чином потенційних роботодавців, які могли б забезпечити зайнятість молоді, не так вже й багато. Чи, можливо, у багатьох просто нема бажання шукати роботу?
Для експерименту, представившись школяркою, зателефонувала до фірми, де потрібні офіціантки:
— А до вас можна влаштуватися на літо?
— Як на літо? Ні, у нас постійна робота і працюють тільки повнолітні.
Добре, що хоч ті, кому вже виповнилося 18 зайняті по саму зав'язку, але повернемось до цього пізніше. А тепер ще трохи про неповнолітніх. Чому це важливо та актуально?
По-перше, молодь зайнята, вона не лише заробляє собі на відпочинок чи розваги, це ще й додаткові робочі руки, які, здавалося б, у гарячу пору відпусток на вагу золота.
Тепер порівняймо Бориспіль – передмістя та Київ – столицю, місто з безліччю підприємств та ресторанів, кафе, забігайлівок, переваги якої в тому, що тут підробити може будь-хто. Розвинена інфраструктура закладів торгівлі, громадського харчування вимагає не лише професійних чи керівних кадрів. Молоді люди без освіти і досвіду приходять сюди працювати і разом з тим навчатися. Чому саме? Багато чому, перш за все організованості, пунктуальності, мобільності, тим якостям, які знадобляться їм у дорослому житті. Ось в тому і криється причина тотальних виїздів до столиці, навіть неповнолітніх бориспільців. Адже є Макдональдси, супер- чи гіпермаркети, у яких можна знайти якусь нескладну роботу і при тому отримувати нормальну зарплатню, а також різні бонуси під виглядом навчання, відпочинку та інших програм, спрямовані на те, щоб зацікавити та утримати молодь.
Тепер повернемось до повнолітніх. Тут виникає не одна, а кілька проблем. Це — престиж роботи в столиці та кваліфікація робітників. Отже, більшість вважає, що працювати потрібно деінде, лишень не в Борисполі, бо непрестижно, а ось столиця, це вже статус, який дає тобі певні переваги чи щось схоже на те. Запитання, де ти працюєш, в Києві чи вдома, часто звучить з претензією на амбітність.
Та найгостріша проблема – відсутність фахівців, спеціалістів. "Всі, хто приходить у пошуках роботи, хоче отримувати великі гроші, не докладаючи при цьому жодних зусиль. І розмову розпочинають з вимог про зарплатню, навіть не цікавлячись суттю роботи. Ті ж, хто має певний досвід, їде працювати до Києва, хоча Бориспіль не менше потребує хороших фахівців у всіх сферах”, — ділиться Ігор Петренко, приватний підприємець.
Перечитуючи оголошення про потребу в працівниках, переконуєшся, що найбільше вакансій бухгалтерів, офіціанток, менеджерів, дизайнерів, будівельників. На ці посади можуть претендувати люди віком від 18 років.
Але чи підуть вони туди? Для того, щоб з’ясувати, де хто працює і чому, знову вирішила поспілкуватися на центральній вулиці міста. Варто зазначити, що зранку це не так просто, адже всі поспішають на роботу. Та все ж таки розмова відбулася.
Наталя, працює в столичній „Домотехніці”:
— Я собі шукала роботу близько 4-х місяців. В Борисполі знайти гідну пропозицію важко. Як на мене, то нормально влаштуватися можна хіба що по знайомству. А якщо так, то треба їхати до Києва. Тим більше, що з Борисполя забирає службовий транспорт. Тому я цілком задоволена і поки що нічого змінювати не збираюсь.
Володимир, розповсюджував одну з місцевих газет:
— Мені вдома краще працювати, ніж кудись їхати, а гідну роботу, думаю, я собі тут теж знайду. Мені вже майже 17. Поки що розклеюю об’яви, розповсюджую газети, заробляю потроху, мені вистачає.
Катя та Лариса, працюють в одному із столичних кіосків фаст-фуді:
— Ми поки що в Борисполі не шукали роботи, бо все влаштовує в Києві. Тож навіщо щось шукати?
Антон, працівник авіакомпанії:
— Все залежить від амбіцій, хтось може задовольнитись Борисполем, а комусь і Києва замало, тож і шукають великих грошей закордоном.
В місті є три супермаркети, ресторани, більярдний клуб тощо. Хто ж там працює?
Поспілкувавшись з охороною в „Сільпо”, я дізналась, що молодь приходить туди на роботу віком від 18 років. Цікаво, що працюють там люди з усієї області. „До Борисполя ближче, ніж до Києва, та й добиратися зручно – маршрутки ходять, — розповідає Сергій, який приїздить на роботу до Борисполя з Переяславського району.
Як хотілось би патетично закликати: давайте працювати, шукати і знаходити роботу тільки в рідному місті. Але, як на біду, згадала про амбіції, які в принципі і штовхають молодь до звершень та нових досягнень. Певно знову проблема не лише в розвитку інфраструктури. Вважаю, що завжди доречно говорити про гідну роботу, гідні умови праці, заробітну плату, створення нових робочих місць, які б приваблювали молодь, щоб вона залишилась у місті. Адже це — капітал майбутнього міста, який треба ефективно використовувати. То, можливо, треба було б зобов’язати всі суб’єкти господарювання створювати робочі місця на час літніх канікул, як це робилося колись?
За статистичними даними, середня зарплатня по місту становить 2784 гривні. Чи можна за ці гроші забезпечити себе всім необхідним? Якщо взяти 30 календарних днів, та за кожен з них викласти 100 гривень, то від зарплатні не залишиться нічого. Та й варто врахувати, що це середній рівень по місту, де заробітна плата працівників аеропорту та водіїв маршруток значно вища за середню. Як же бути тим, хто сьогодні отримує зарплатню в 1000-1500 гривень? Мабуть, звідси закономірно й виникають амбіції та прагнення кращого життя. І це знову ж таки попит і пропозиція. Цінова політика вимагає добре оплачуваних посад. Риба шукає, де глибше, а людина, де краще, — гласить народна мудрість.
Тож виходить з Переяслава-Хмельницького працювати їдуть до Борисполя, з Борисполя – до Києва, а з Києва – за кордон. Розум на експорт. Вимога часу?
Без відповіді залишаються проблеми роботи, фахівця, гідної зарплатні. Ситуація нагадує байку про лебедя, рака та щуку.
Чи можна все це поєднати в одному місті, зокрема в Борисполі? Певно, що так! Тільки коли?
Тоня ТУМАНОВА,
„ТС”


Пт Сен 19, 2008 9:20 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Ёлка
Бурундук
Бурундук


Пол: Пол:Женский
Зодиак: Стрелец | Возраст: 39
Зарегистрирован: 24.04.2008
Сообщения: 197


Сообщение Ответить с цитатой
Незалежна писал(а):
давайте працювати, шукати і знаходити роботу тільки в рідному місті.

Laughing я думаю, что автор этой статьи в борисполькой газете только подрабатывет, а сама наверное либо еще учится либо работает в каком-нибудь киевском издании...


_________________
В любимом человеке нравятся даже недостатки,
а в нелюбимом раздражают даже достоинства
(Омар Хайям)
Пт Сен 19, 2008 9:42 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
YouHim
Черная метка
Черная метка


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Рак | Возраст: 43
Зарегистрирован: 26.02.2007
Сообщения: 941
Откуда: Борисполь

Сообщение Ответить с цитатой
Какой борисполь? Где тут платят нормальные деньги? Тут людей за быдло считают. Вот и пахают по 14 часов в сутки за 200 американских.


_________________
Born stupid? Try again!

Пт Сен 19, 2008 12:36 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение ICQ Number
DJKLUBOK
Чебурашка
Чебурашка



Зодиак: Овен | Возраст: 43
Зарегистрирован: 23.06.2006
Сообщения: 68


Сообщение Ответить с цитатой
YouHim писал(а):
Какой борисполь? Где тут платят нормальные деньги? Тут людей за быдло считают. Вот и пахают по 14 часов в сутки за 200 американских.


Полностью согласен поддерживаю !!!

Но есть бідло каторае и работать не хочет


_________________
http://djklubok.topdj.ua
Сб Сен 20, 2008 12:26 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение ICQ Number
freedom
Четыре черные метки
Четыре черные метки


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Стрелец | Возраст: 38
Зарегистрирован: 30.06.2008
Сообщения: 128


Сообщение Ответить с цитатой
Гы- гы! Very Happy Точно! Very Happy


_________________
Кохання у нас не буде, і сексу не буде у нас,
Бо дівчина любить Techno, а я люблю Drum'n'Bass,
Ось так і сім'я не склалась, а все через те що в наш час,
Єднає людей не Techno, а виключно Drum'n'Bass!!!

I am a spirit of dj fox
Вт Сен 23, 2008 23:09 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение ICQ Number
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.0817s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 13 - GZIP enabled - Debug on