Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
Там де вирує життя

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

Там де вирує життя
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Там де вирує життя Ответить с цитатой
Життя адміністративне яке воно? Багато хто уявляє його наскрізь паперовим, кабінетним та зайнятим важливими-важливими справами. Хтось живе документами, хтось цифрами, а хтось…молоддю, сім’єю та спортом. Цей відділ такий собі баламут спокою. То виставки організовують, то паради. Останніми місяцями місто отримало таку собі міні-галерею у вітрині книжкового магазину. Фото з ветклініки та аеродрому молодої фотохудожниці Аліни Шевченко було представлено на народний огляд, а прапорці-краватки до однойменного свята – все то ідеї відділу сім'ї молоді та спорту, який вирішив довести бориспільцям, що робота може бути не лише на папері.
День Олени Малинки та Лариси Погребної, головних спеціалістів відділу починається зі спілкування і тим і завершується підготовкою планів на день наступний.
Відділ, так само, як і предмет його цікавості молодий. Тому спільну мову шукати простіше. Та й люди ідуть на контакт швидше, коли чують привітні та свіжі голоси, які пропонують співпрацю, ту, яка розпочнеться тут і зараз, не відходячи від каси, як-то кажуть.
Їх стосунки з молоддю покищо на етапі знайомства. Сьогодні вони співпрацюють з Червоною Коровою, Ровесником, трішки знають Трубу, а нещодавно познайомились з Ратоборцями. Але на тому таланти не закінчились, вважають спеціалісти відділу. Їх потрібно знаходити і розкривати. Так сталося з Аліною, але це лише початок великої роботи.
«Ми хочемо донести до бориспільців те, що зараз є куди звернутися, є з ким порадитись і до кого донести свої ідеї. Ми звичайно не чарівники, але зробити все що в нас силах ми можемо – зібрати необхідні документи, надати інформаційну чи психологічну допомогу», — розповідають у відділі.
Те, що відділ став таким собі генератором ідей зрозуміло, але чи лише в тому полягає його робота? Виявляється, саме він має відповідати за те, щоб зберігались приємні традиції вітання новонароджених на день міста та Новий Рік. Вони слідкують за тим, щоб були відзначені розумні та активні студенти – оформлюють документи на стипендію від мера, розглядають кандидатури найкращих, які подають безпосередньо їх навчальні заклади. Ведуть роботу з багатодітними сім’ями, виїздять в рейди, співпрацюють з матерями, які бажають отримати статус матері-героїні. Проводять акції, свята, масові заходи, розповсюджують інформаційну літературу.
Зараз відділ має новий клопіт, але вельми приємний. Вони готують до відкриття власне дітище – молодіжний центр. Це місце де молодь знайде не просто прихисток на кілька годин – це можливість для реалізації їх творчого та інтелектуального потенціалу. В центрі будуть проводитись круглі столи, читатися лекції. До відвертої розмови запрошуватимуться політики. Молодь отримає можливість спілкуватися на рівних з тими, хто керує містом, вони будуть переймати досвід, ділитися ідеями та враженнями. «У нас був цікавий випадок, якось ранком у наш кабінет прочинилися двері і зайшов чоловік. Свою появу він пояснив так: «Ранком мені сяйнула думка – я ж патріот, то чому я досі сплю. Чому я бездіяльний, в той час, коли я дійсно можу допомогти». Він приніс нам книгу про те, як правильно будувати сімейні стосунки. Ми поважаємо і цінуємо такі порухи душі і радо запрошуємо всіх для просто прийти поділитись з нами своїми ідеями чи задумками. А ми, якщо матимемо змогу завжди прийдемо на допомогу» - розповідає Лариса Погребна.
Нещодавно бориспільська команда КВК отримала можливість відвідати одеський конкурс «Жемчужина у моря». Поїздку їм організував все той же відділ. Не думаю, що буду голослівна, якщо скажу, що на учасників покладаються величезні надії, але сама участь вже дорогого варта. Адже продемонструвати свій талант у гурті 140 команд – це таки вартісно.
І так щодня. Зранку спілкування, а ввечері підбиття підсумків та розробка нових заходів. У планах відділу на вечори наступного тижня записано таке – провести виставку художніх робіт – 6 жовтня та брейн-ринг – 9 жовтня, у «Пепсі», всі бажаючі гарно провести час уже вважаються запрошеними, не лише на заходи, а й у відділ на співпрацю та ідейне натхнення.
Тоня ТУМАНОВА
«ТС»


Ср Окт 08, 2008 14:48 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.0727s (PHP: 76% - SQL: 24%) - SQL queries: 17 - GZIP enabled - Debug on