Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
пройшла 41 сесія міської ради

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

пройшла 41 сесія міської ради
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение пройшла 41 сесія міської ради Ответить с цитатой
Напружена особистими відносинами, рекордна по розгляду земельних питань, цікава за тематичністю…
Дев’ятого жовтня під головуванням міського голови А. Федорчука відбулася сорок перша сесія Бориспільської міської ради V скликання. На початку сесії зареєструвався сорок один депутат. Більшість з них мали багато додаткових питань та пропозицій, що розглядалися перед порядком денним. Тому цього разу сесія була досить насиченою, різнотематичною, у деяких моментах напруженою та в певній мірі результативною.
Після державного гімну, який традиційно розпочинає сесійне засідання, Анатолій Федорчук подякував депутатському корпусу за одностайність у ситуації, яка склалася з призначенням нового керівника «Бориспільтепломережі». Така злагоджена робота допомагає вирішувати проблеми і боротися з незаконними рішеннями навіть Київської обласної ради, відмітив міський голова.
Начальник управління освіти і науки Бориспільської міської ради Тетяна Чернойван висловила подяки міському голові за постійну підтримку і фінансування галузі освіти, а також депутатам, що виступили спонсорами на святкуванні Дня вчителя – Дмитру Солякову, Павлу Ляшенку, Володимиру Шалімову та Юрію Сидоренку.
Віталій Кубов від імені всіх комуністів, а також пенсіонерів виголосив протест на підняття цін на комунальні послуги та перенесення пам’ятника В. Леніна, адже він до сих пір є ідолом для певної частини населення. На що йому заперечили багато депутатів. Наприклад, Олег Станкевич відмітив, що легко можна зібрати на площі багато інших партій і вимагати встановити пам’ятник С. Бендері або ж Є. Коновальцю. Володимир Андрєєв відмітив, що зносити пам’ятник ніхто не збирається, потрібно просто його перенести в інше місце. Анатолій Федорчук теж займає таку позицію, адже має бути елементарна повага до тієї частини населення, для яких В. Ленін до сих пір залишається лідером. Тому потрібно лише визначитися з новим місцем розташування великого лідера комунізму. Ярослав Годунок у своєму виступі теж підтримав міського голову з ідеєю, що на головній площі мають виднітися фонтани та клумби квітів. Володимир Шалімов запропонував такого роду питання не вирішувати тільки депутатським корпусом, а організувати опитування чи референдум, на якому зможуть висловитися всі зацікавлені. Також депутат порушив питання про ганебний стан лікарні і запропонував місту заробляти гроші на платних перепустках для вантажних автомобілів, які в’їжджають на територію Борисполя.
Ярослав Годунок зачепив проблему генномодифікованих продуктів, якими наразі щільно забиті прилавки магазинів та супермаркетів. Він навів приклад міста Ізмаїла, де посадовці заборонили ввіз таких продуктів на територію міста взагалі. Депутат запропонував відповідній комісії вивчити це питання і зобов’язати постачальників продуктів хоча б прикріплювати бірки із зазначенням генномодифікованного харчування.
Ганна Михайлюк запропонувала депутатам такі дискусійні питання як перенесення пам’ятника, вступ до НАТО (і цей загальнодержавний дискурс зачепили наші місцеві обранці) обговорювати і вирішувати на Громадській раді, а не під час сесії, навантажуючи її.
Депутатам було зачитане звернення від мешканців гуртожитків, що знаходяться по вулиці Поповича, 4, 10 і 10-а, у якому зокрема йшлося про те, що дані гуртожитки знаходяться на балансі підприємства Управління механізації і будівництва №17 АТ «Укргазбуд». У ньому в основному проживають люди, які відпрацювали на підприємстві десять, двадцять, а то і більше років і скільки ж проживають у цій будівлі. Люди протягом декількох років стояли в черзі на отримання житла, але так нічого і не отримали. На цей час багато з них звільнилися з підприємства, тому що не отримували заробітної платні по декілька місяців. Тим більше та зарплатня трохи вища за мінімальну. У підприємства кілька разів змінювалися власники і тепер представники нового керівництва звернули свою увагу на гуртожитки. І не в тому плані, щоб зробити ремонт, який там не проводився вже більше десяти років (підтримують приміщення у більш-менш належному стані самі жителі помешкання), а намагаються будь-якими методами викинути людей з їхніх осель. Нові власники посиленими темпами готують документації на ці гуртожитки, запрошують представників БТІ для обстеження. Під час приватизації фірмою приміщень гуртожитку, деякі з них не були приватизовані як об’єкти соцквартпобуту, а знаходяться на балансі. Міський голова займає позицію мешканців і готовий прийняти гуртожитки на баланс міста. Відповідний лист був направлений до УМБ АТ «Укргазбуд», але керівники організації не збираються передавати гуртожитки, а хочуть приватизувати їх собі. Від мешканців вимагають допустити представників БТІ до помешкання, у противному випадку погрожують міліцією. До людей навіть доходять чутки, що керівники можуть відключити опалення, освітлення і зробити так, щоб ті самі почали виселятися. Та людям немає куди виселятися, гуртожиток є єдиним дахом над головою. Жителі просили допомогу депутатів у прийнятті гуртожитків на баланс, захисту від міліції та БТІ.
Анатолій Федорчук на це звернення надав довідку для депутатів, що вже неодноразово були проведені зустрічі з новим керівництвом вище згаданої організації. Міський голова зазначив, що місту дісталася якась незадовільна спадщина, що у свій час не була врегульована у правовому відношенні або із-за низько професійного рівня були допущені грубі помилки. Вони полягають у наступному: будинки у районі УМБ-17 раніше обслуговувало і опалювало УМБ-17, пізніше будинки передали в місто, а теплотрасу свідомо чи ні не передали. А тепер міська рада за рахунок власних коштів оплачує теплотрасу в УМБ-17 – це є нонсенс і грубе порушення законодавства. Там ще є котельня, яка належить цій же організації, а у ній знаходиться обладнання міста. Керівник організації пригрожував, що якщо так різко буде вирішуватися питання гуртожитків, то він не допустить нікого до котельні і опалювальний сезон не почнеться. Ще вони хотіли ліквідувати там амбулаторію, але шляхом переговорів цього разу вдалося домовитися. Вже за вказівкою міського голови було дано доручення БТІ припинити будь-які оформлення, що стосуються цих гуртожитків. Тим більше, що у фонді Держмайна є документи, що ці три гуртожитки знаходяться у власності держави.
Депутати запропонували перевірити всі гуртожитки на території Борисполя, адже вже невідомо що буде завтра і проголосували за депутатські запити до прокуратури та міліції про направлення перевірки діяльності цієї організації. Відповідна депутатська комісія зробить все можливе, щоб знайти важелі впливу на таких керівників.
Також на ім’я міського голови Анатолія Федорчука надійшов лист від директора ДП Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Шахсувароав про порушення депутатської етики депутатом Бориспільської міської ради Ігорем Левітасом. Працівниками аеропорту було виявлено факт безпідставного зайняття приміщення аеропорту приватною компанією, заснованою вище згаданим депутатом. З метою припинення безпідставного використання державного майна це приміщення було опечатано. Але 15 вересня на цій території з’явився депутат Ігор Левітас, який самовільно відчинив двері в опечатане приміщення, завів у нього працівників приватної компанії та наказав їм не звільняти займане приміщення. Ігор Левітас при цьому представився як депутат Бориспільської міської ради V скликання і майбутній кандидат у депутати до Верховної ради, показав відповідне посвідчення та постійно акцентував увагу представників правоохоронних органів, що він є депутатом і ніхто не може перешкоджати його діям. Але згідно з законодавством депутат міської ради не має права використовувати свій мандат у цілях не пов’язаних з депутатською діяльністю, а також не може використовувати його в особистих інтересах. Цей лист був розписаний на постійну комісію міської ради з питань регламенту та депутатської етики, контролю за виконанням рішень ради, законності, правопорядку, взаємодії із ЗМІ, голова якої є Борис Дармостук. Він зазначив, що комісії був наданий договір оренди між аеропортом і компанією, тому дії депутата є правомірними. Ярослав Годунок висказав, що новий директор аеропорту сам перешкоджає статутній діяльності компанії.
Дмитро Соляков теж порушив питання щодо депутатської етики, а саме щодо некоректної поведінки Петра Сиворакші. За словами голови фракції БЮТ трибуна депутата існує для висвітлення інтересів нашої громади, вирішення актуальних питань, а не для наклепів та образ, які були допущені Петром Сиворакшею на минулій сесії. Кожен має поважати один одного і стримувати свої емоції, особливо у такий формі. Дмитро Соляков поставив питання щодо не допущення свого колеги до участі у наступній сесії як покарання за некоректну поведінку. Але депутати не підтримали такої ініціативи, вони навпаки запропонували депутатам не виносити особисті образи у сесійну залу, тому що це створює загрозу для плідної роботи ради.
Депутатам був представлений новий начальник відділу земельних ресурсів у місті Борисполі Київської області призначено Ігор Юрійович Фалько, який висвітив питання про проведення нормативно-грошової оцінки земель в межах міста. Нормативно-грошова оцінка є основою для визначення ставок земельного податку, орендної плати, державного мита при придбанні, даруванні землі та визначення втрат розміру сільськогосподарського виробництва. На сьогоднішній день базова вартість одного квадратного метра землі по місту Бориспіль становить 60 грн. 44 коп., тобто за одну сотку 6 тис 44 грн. Мінімальна ринкова ціна продажу земельної ділянки по місту для будівництва житлового будинку за сотку складає приблизну 252 тис. грн. У зв’язку з прокладанням нових інженерно-транспортних мереж і розширенням вуличної мережі міста твердим покриттям, здійснення інтенсивної житлової та комерційної забудови виникає необхідність проведення проектно-вишукувальних робіт по розробці нової нормативно-грошової оцінки у місті Борисполі. Вчасне та кваліфіковане здійснення відповідних заходів дозволить залучити більше надходження коштів до місцевого бюджету. Для виготовлення технічної документації потрібно залучити ліцензовані землевпорядні організації з великим досвідом, а відділ земельних ресурсів надасть всю необхідну методичну та практичну допомогу. Депутати одноголосно проголосували за дане рішення.
Нарешті депутати перейшли до розгляду порядку денного, що містив понад сто питань та до його додатку. На сорок першій сесії були прийняті рішення про внесення змін до рішення міської ради від 11.01.2008 №3069-27-V «Про бюджет міста Борисполя на 2008 рік», про встановлення розміру грошової компенсації вартості продуктів харчування батькам дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які не відвідують дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, про надання матеріальної допомоги громадянам міста, які того потребують, про поділ класів Бориспільської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 ім. Ю. Головатого при вивченні трудового навчання. До комунальної власності територіальної громади м Борисполя були прийняті газопроводи середнього тиску по вулицях Незалежності, Севастьяна, Незалежній та Вишневій. Багато питань стосувалися продовження термінів дії договорів оренди з фізичними особами та підприємцями та внесення змін у рішення міської ради. Розгляд наступних питань вкотре зосередився на Бориспільській міжрайонній прокуратурі, якій було відмовлено у протестах, що стосуються надання в оренду громадянам земельних ділянок під городництво. Анатолій Федорчук відмітив, що складається враження, що в державі все нормально зі злочинністю і прокуратурі більш немає чим зайнятися як опротестовувати рішення міської ради. Нещодавно міський голова отримав листа від заступника прокурора Київської області, у якому зокрема йшлося про притягнення до відповідальності голову тендерного комітету Володимира Аврамчука за те, що він заключив договір з фірмою ЖБУ-50, яка наразі проводить ремонтні роботи на дорогах. Так як на той час існував протест прокурора і він не мав права заключати даного договору.
Депутатами були надані дозволи на переоформлення актів на право постійного користування землею Управлінню Державного казначейства, ВАТ «Бориспільський експериментальний державних комбікормовий завод», ТОВ «П.М.Інвест». На цій сесії був встановлений рекорд по наданню земельних ділянок, такого роду питань було розглянуто більше трьохсот. Депутати надали дозволи на створення органів самоорганізації населення по вулицях Горького, Дімітрова та квартального комітету «Лозівка».
Депутатами одноголосно було надано дозвіл на збір матеріалів погодження місця розташування земельної ділянки під реконструкцію центральної площі з будівництвом пішохідного переходу та торговими площами по вул. Київський Шлях (біля кінотеатру) після того як виступив представник Північно-регіонального центру інноваційного розвитку Ігор Ткач. Він розповів, що до їхнього центру часто зверталися такі компаній як Макдональдс, які хотіли розмістити свої торгівельні точки у місті Бориспіль. Та ситуація склалася наступним чином: Київський Шлях забудований і для цивілізованої торгівлі європейського рівня відповідної площі не існує. Коли була запланована реконструкція площі та будівництво підземного переходу, вирішили об’єднати два проекти в один - зробити підземний торгівельний простір на кшталт «Глобусу» та «Метрограду» у Києві. Для розробки проекту були залучені найкращі київські проектанти та юристи, які займалися такими видами робіт у місті Києві. Вони розробили проект інвестиційного договору, що дозволяє майже одночасно реалізувати цих два проекти. По вартості проект досить інвестоємкий, але протягом 1,5-2 року планують виконати всі необхідні роботи. Анатолій Федорчук повідомив, що хотіли зробити підземний перехід і до «Сільпо», але так як ніхто не дозволить перекрити центральну трасу хоча б на тиждень, а такий вид роботи потребуватиме місяця два як мінімум, це неможливо.
Борис Дармостук як голова постійної комісії міської ради з питань регламенту та депутатської етики, контролю за виконанням рішень ради, законності, правопорядку, взаємодії із ЗМІ звітував за пророблену роботу. За його словами, за звітний період було проведено 29 засідань комісії та опрацьовано близько 2,5 тисяч рішень міської ради. Було також розглянуто 12 скарг, які стосувалися діяльності депутатів міської ради. По всіх цих скаргах були прийняті рішення, по деяких з них як того потребує регламент доповідалося міському голові. Також з метою покращення роботи міської ради завдяки підтримці депутатського корпусу було тричі внесено і прийнято зміни до регламенту. Депутати брали активну участь у відпрацюванні всіх пропозицій. Разом з представниками правоохоронних органів проводився аналіз ситуації щодо стану злочинності та правопорушень у місті, члени комісії брали участь у розробці проектів та здійсненні заходів по забезпеченні законності, охорони громадського порядку, захисту прав та законних інтересів на території міста, постійно проводилась підготовка з питань, що виносилися на розгляд міської ради. З прийняттям положення про погоджувальну раду робота міської ради стала більш злагоджена і в цьому неабияка заслуга депутатського корпусу. Комісією була налагоджена робота з ЗМІ. Депутати прийняли до уваги звіт Бориса Дармостука, а роботу комісії оцінили як задовільно.
Депутати підтримали ініціативу Юрія Федуна, який запропонував ввести у дію Положення про відділ благоустрою питання про муніципальну міліцію, яка б слідкувала за порядком у місті. Досить жваву дискусію викликало питання про заборону розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у громадських містах м. Борисполя. Депутати прийняли це рішення, ще й проголосували про заборону продажу алкогольних напоїв після десятої вечора, а над розмірами адмінштрафів вже працює виконком.

Ольга МАНЬКО


Чт Окт 16, 2008 12:07 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
YouHim
Черная метка
Черная метка


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Рак | Возраст: 43
Зарегистрирован: 26.02.2007
Сообщения: 941
Откуда: Борисполь

Сообщение Ответить с цитатой
Незалежна писал(а):
На сьогоднішній день базова вартість одного квадратного метра землі по місту Бориспіль становить 60 грн. 44 коп., тобто за одну сотку 6 тис 44 грн. Мінімальна ринкова ціна продажу земельної ділянки по місту для будівництва житлового будинку за сотку складає приблизну 252 тис. грн. У зв’язку з прокладанням нових інженерно-транспортних мереж і розширенням вуличної мережі міста твердим покриттям, здійснення інтенсивної житлової та комерційної забудови виникає необхідність проведення проектно-вишукувальних робіт по розробці нової нормативно-грошової оцінки у місті Борисполі.

Тоесть скоро при продаже\дарении земли придется платить налоги и сборы намного больше? Я правильно понял?
Незалежна писал(а):
Анатолій Федорчук повідомив, що хотіли зробити підземний перехід і до «Сільпо», але так як ніхто не дозволить перекрити центральну трасу хоча б на тиждень, а такий вид роботи потребуватиме місяця два як мінімум, це неможливо.

А как тогда собираются строить переход возле кинотеатра? Это не та же трасса? Или объезд по площе сделают?


_________________
Born stupid? Try again!

Чт Окт 16, 2008 13:20 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение ICQ Number
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Ответить с цитатой
YouHim
1) так
2) це питання вирішили.
Я не цікавилась подробицями. Якщо дуже цікаво, можу дізнатися

Чт Окт 16, 2008 16:16 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Shtopor
Архаровець
Архаровець


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Скорпион | Возраст: 43
Зарегистрирован: 01.04.2007
Сообщения: 349


Сообщение Ответить с цитатой
Незалежна писал(а):
На цій сесії був встановлений рекорд по наданню земельних ділянок, такого роду питань було розглянуто більше трьохсот

ёпт, ну понятное дело. Скоро ж выборы, надо успеть подерибанить, побольше урвать.
Вобщем ничего не изменилось в нашей стране.

Чт Окт 16, 2008 17:27 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
Milanka
Загадка
Загадка


Пол: Пол:Женский
Зодиак: Овен | Возраст: 41
Зарегистрирован: 24.02.2005
Сообщения: 415
Откуда: Головатого/Голливуд

Сообщение Ответить с цитатой
может имелось ввиду что людям раздали


_________________
Опыт - это такая вещь, которая появляется сразу после того, как была нужна
Чт Окт 16, 2008 17:30 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail ICQ Number
Shtopor
Архаровець
Архаровець


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Скорпион | Возраст: 43
Зарегистрирован: 01.04.2007
Сообщения: 349


Сообщение Ответить с цитатой
Milanka
О, не подумал...
Может быть конечно, но ты сама то в это веришь?

Чт Окт 16, 2008 17:31 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
Milanka
Загадка
Загадка


Пол: Пол:Женский
Зодиак: Овен | Возраст: 41
Зарегистрирован: 24.02.2005
Сообщения: 415
Откуда: Головатого/Голливуд

Сообщение Ответить с цитатой
хороший вопрос... но я в этом плане оптимист Rolling Eyes


_________________
Опыт - это такая вещь, которая появляется сразу после того, как была нужна
Чт Окт 16, 2008 17:33 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail ICQ Number
Shtopor
Архаровець
Архаровець


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Скорпион | Возраст: 43
Зарегистрирован: 01.04.2007
Сообщения: 349


Сообщение Ответить с цитатой
Milanka
Договорились Smile
Тогда я буду считать так...
Собравшись и осознав скорые и бесповоротные перемены, наши депутаты вдруг заметили: ёлки-моталки! а сколько ж еще нужно успеть сделать полезного для нашего города!!

З.Ы. Меня вот другое пугает. Это я после 10 не смогу пивка в парке попить?? Shocked

Чт Окт 16, 2008 17:46 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
kom
Чебурашка
Чебурашка


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Рыбы | Возраст: 37
Зарегистрирован: 22.01.2008
Сообщения: 70


Сообщение Ответить с цитатой
интересно кому же там выделили земельные участки - есле розсмотрели более 300 заяв???!!!

Пт Окт 17, 2008 9:28 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Milanka
Загадка
Загадка


Пол: Пол:Женский
Зодиак: Овен | Возраст: 41
Зарегистрирован: 24.02.2005
Сообщения: 415
Откуда: Головатого/Голливуд

Сообщение Ответить с цитатой
земельные участки раздают на каждой сессии, когда больше, когда меньше

если интересно кому именно выделили, можем попросить автора выложить порядок денний


_________________
Опыт - это такая вещь, которая появляется сразу после того, как была нужна
Пт Окт 17, 2008 10:58 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail ICQ Number
kom
Чебурашка
Чебурашка


Пол: Пол:Мужской
Зодиак: Рыбы | Возраст: 37
Зарегистрирован: 22.01.2008
Сообщения: 70


Сообщение Ответить с цитатой
Есле можна то пожайлуста выложите!!!

Пт Окт 17, 2008 18:45 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Ответить с цитатой
у мене порядок денний в роздрукованому вигляді. Чесне слово, не хочеться передруковувати.
Але згідно документів земля видавалась і затверджувалась батьківська. Вас цікавлять всі прізвища?

Пн Окт 20, 2008 17:13 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.1163s (PHP: 86% - SQL: 14%) - SQL queries: 13 - GZIP enabled - Debug on