Форум Бориспільців
Тут тусуються мешканці міста Борисполя
Борисполь на одноклаcсниках
 
Перейти на сайт ЧатРегистрацияПоискFAQПользователиГруппыВход
Змагання – козацька забава!

 
Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Предыдущая тема
Следующая тема

Змагання – козацька забава!
Автор Сообщение
Незалежна
Бурундук
Бурундук



|
Зарегистрирован: 22.08.2008
Сообщения: 110


Сообщение Змагання – козацька забава! Ответить с цитатой
Вперше довелось побувати на такому заході. Оскільки у ЗОШ№3 діяла козацька організація «Січ» тут за старою традицією у день святої Покрови проводять козацькі розваги. Уроки сьогодні відмінено – на шкільному стадіоні утворилась козацька січ. «Тут справжні козаки й козачки», - побачивши учнів у національних костюмах сказала начальник відділу сім’ї, молоді та спорту О.М.Малинка. Дійсно сьогодні тут панує забава.
Участь бере вся школа: від першокласників до випускників. Кожен клас – козацький загін, який має назву, натхненно скандує девіз й відчайдушно змагається за першість. Після привітань начальника міського управління освіти та науки Т.А.Чернойван та заступника міського голови В.О.Дмітрієва, директор школи…….. оголосив про початок «забав».
Кожна команда отримала путівник лист й розпочались змагання.
Хлопці повинні були виявити спритність у ковальстві, метанні булави. Конкурс «влучний джура» перевіряв, на скільки гарно учні школи метають спис – потрібно було збити величезний мішок «Сала». В цей час на іншому майданчику силачі перетягували канат. Дівчата також ні на крок не відставали від вправних козаків: за допомогою жердини переправлялись через болото, потім робили переправу через річку й займались заготівлею сала. Спритні козачки готували смачний обід на вогнищі для свого козацького загону. До речі як виявилось в ході змагань дівчатка ні в чому не уступають сильній половині. Вони дивували глядачів своїм вмінням влучно стріляти з лука. Були й такі представниці слабкої статі, які не відставали від своїх супротивників у киданні булави! А в конкурсі швидкий журавель, де потрібно було пробігтися на ходулях, опановували складну техніку пересування набагато швидше за хлопчаків, а після закінчення конкурсу продовжували ходити на «великих ногах». Козацькі змагання складали не лише змагання у силі й швидкості. Молоді козаченьки повинні були відповісти на запитання з історії українського козацтва.
Ополудні змагання завершились і всі зібрались щоб оцінити останній конкурс української народної пісні. У виконанні талановитих учнів-козаків на великому возу, який сьогодні слугував сценою, були представлені театрально обіграні відомі народні пісні.
Забави скінчились! Прийшов час нагородження. Головний суддя нікого не обминув своєю увагою. Всі хто вирізнився у подоланні певної перешкоди отримали грамоти учасників «Козацьких забав». А командам, які посіли у змаганнях перші три призових місця вручили солодкі витвори мистецтва. Інші команди, яким не вистачило балів щоб дотягнутись до головних призів отримали від управління освіти солодощі для спортсменів.
Свято скінчилось. Всі розбіглись відзначати день козацької слави.
Наталія Бублик.
«ТС»
Фото автора.






Вт Окт 21, 2008 17:49 Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:    

Ответить на тему    Список форумов Форум Бориспільців » Новини звідусіль Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти: 
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group / Design by Vjacheslav TrushkinB /
:
:

Page generation time: 0.0583s (PHP: 81% - SQL: 19%) - SQL queries: 13 - GZIP enabled - Debug on