Хтось задумувався над тим, чому рівень інфекційних хвороб, що ведуть до скорочення життя, зростає в Україні?
Візьмемо звичайний хліб. Заходите, після роботи в магазинчик, купляєте хлібець, який продавець ввічливо кладе вам у кульочок. Приносите додому, сідаєте вечеряти. Ви хліб жарите, смажите перед їжею? Зазвичай ні. Їсте просто так.
А тепер прослідкуємо шлях хлібу до вашого столу.
Його спекли на хлібозаводі, під пильним наглядом працівників санепідемстанції і виклали на спеціалізовані лотки. Далі, повинен був прийти спеціально обладнаний автомобіль . Бачили колись такі, з надписом хліб? Але, часто-густо, якісь вантажник з вулиці, або сам водій якогось фургончика, без санітарної книжки, з не завжди митими руками, просто перекладає хліб у якісь коробки чи ящики і везе до вашого магазину. А тепер уявіть, при погруз ці-розгрузці іде дощ, хліб підмокає і спори інфекційних хвороб починають активно розмножуватися. У магазині продавець викладає хліб на полиці навалом, мікроби попадають з однієї хлібини на іншу, додаються нові, з рук продавця. Де вони у неї взялися? Так вона ж тільки що проводила розрахунки і держала в руках гроші, одне з головних джерел розповсюдження шкідливих мікроорганізмів.
А хтось чув про ПРАВИЛА роздрібної торгівлі продовольчими товарами і особливості продажу окремих груп товарів? Ні? Почитайте http://parus.forum2x2.ru/t65-topic