Aurora написав:может опрос сделать?

Делают-не делают прививки

Мы делаем, но по состоянию ребёнка, а не календарю вакцинации.
EnotPoloskyn написав:У нас хорошая участковая и говорит что вакцина сейчас качественная. Как отличить и когда стоит покупать свою?
Aurora написав:как бы еще учесть какой вакциной... в поликлинике или самокупленной
Я предпочитаю делать вакцину в поликлинике, так как в наше время можно нарваться на такую "самокупленную", что потом будешь не рад или в лучшем случае, пустушку.
Что касается вакцин поликлиники/частные клиники - думаю, можно быть уверенным, что эти вакцины прошли идентичную проверку. А уколоться тем, что я хочу, не получится. Ну по крайней мере в поликлинике вас не уколят неизвестно где взятой вакциной.
Следующий вопрос-какое качество предоставляемых услуг в поликлинике?- вначале отстоять очередь, потом столкнуться с больным медперсоналом. Тут можно посоветовать ходить на вакцину с кем-то (Ребенок гуляет на улице, а очередь тем временем идет, занес, вакцину получил и вынес) или те же частные клиники.
у нас на форуме есть девочки, которые делают детям вакцинацию в частных клиниках, можно у них подробно узнать процедуру.
Вот взяла на сайте минздрава (это о вакцине АКД, но я думаю и остальные вакцины отбираются по тем же критериям)
15. Чи застосовувалася ця вакцина в інших країнах, або ми виступаємо в ролі "піддослідних кроликів"? В яких країнах вже використовувалась ця вакцина?
Вакцина, виробництва компанії Зешт ІпзМіЛе - найбільшого в світі виробника вакцин проти кору, краснухи, дифтерії та інших інфекційних захворювань - активно використовується вже більше 15 років у 140 країнах світу, включно із Європою, США та країнами СНД. В Україні вакцина проти краснухи цього виробника використовується з 2002 року. У 2006 році в Україні були зроблені щеплення цією вакциною для 286 366 осіб. Було відмічено дуже небагато короткочасних побічних ефектів: тільки дві місцеві реакції (показник 0,0007%) і три випадки системних ефектів, зокрема, висока температура (показник 0,001%). Зазвичай ці реакції минають через 1-2 дні і не вимагають ніякого лікування.
16. Звідки ми знаємо, що ця вакцина безпечна і ефективна?
Вакцина пройшла всі випробування відповідно до міжнародних стандартів, встановлених Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). ВООЗ передбачає процес прекваліфікації або сертифікації конкретних видів продукції того або іншого виробника, що забезпечує дотримання стандартів, виробничі об'єкти інспектуються, виробники проводять лабораторні аналізи, а отримані результати є достовірними. Для отримання ліцензії проведено всі необхідні клінічні випробування. Крім того, ВООЗ здійснює незалежний аналіз вакцин і вимагає докладної інформації про досвід застосування вакцини, перш ніж прекваліфікувати або сертифікувати даний продукт. Всі вакцини, які закуповує Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) з метою проведення програм вакцинації у всьому світі, починаючи з середини 1990-х років, були прекваліфіковані за допомогою вказаного процесу сертифікації. Центр імунобіологічних препаратів України отримав від виробника усю документацію про даний продукт, вивчив досвід застосування цієї вакцини в інших країнах і протестував вакцину на предмет безпеки і ефективності.