РРО и всё что с ними связано

РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 22 травня 2013, 14:13

Тема о регистраторах расчётных операций
Взялась просто искать инфу по регистрации и не нашла ничего толкового
Потому для нуждающихся выкладываю для начала заявление для регистрации в нашей налоговой
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 31 травня 2013, 19:04

Контрольная лента РРО в электронной форме
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... paign=laws
хорошая статейка. пока что бесплатная
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 03 червня 2013, 15:32

Правительство отстрочило на год введение обязательной установки модулей безопасности на кассовых аппаратах. Об этом во время Всеукраинского съезда малого и среднего бизнеса сказала народный депутат от фракции "УДАР" Оксана Продан, передает корреспондент News24UA.

"Правительство согласилось с нашим предложением отсрочить на год введение обязательной установки модулей на кассовых аппаратах. С этим предложением также согласились народные депутаты от Партии регионов, и сегодня изменения внесены в законопроект", – рассказала Продан.

По словам политика, до 1 июля 2014 года проверяющие не будут требовать от предпринимателей обязательной установки на кассовых аппаратах модуля безопасности.

Напомним, ранее Кабинет Министров требовал установить на всех кассовых аппаратах разработанный Национальным банком модуль безопасности – так называемую "электронную кассовую ленту". Этот шаг предпринимался для того, чтобы налоговая могла лучше контролировать расчетные операции предпринимателей.
http://www.buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=44570

задолбали! :rolleyes2:
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Дон Семен від 03 червня 2013, 16:23

Dema написав:до 1 июля 2014 года проверяющие не будут требовать от предпринимателей обязательной установки на кассовых аппаратах модуля безопасности.

это только законопроект, но еще не закон http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=47194
Всегда готов!
Аватар користувача
Дон Семен
Черная метка
Черная метка
 
Повідомлення: 2455
З нами з: 10 листопада 2008, 12:41
Звідки: Бразилия, Рио де Жанейро
Blog: View Blog (0)
Стать: Мужчина

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 04 червня 2013, 08:55

Дон Семен да, я знаю. но его по любе примут. новых РРО в наличии практически нет. в Борисполе, например, вообще парализована регистрация новых - в неделю дают по 2-3 кассовых аппарата. модемы так же отсутствуют.
то же самое сказано в пояснительной записке к законопроекту:

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Закону України «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності»


1. Обґрунтування необхідності прийняття законопроекту

На сьогодні, з боку держави, не забезпечено виготовлення необхідної кількості реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, які б відповідали вимогам чинного законодавства щодо передачі контрольно-звітної інформації у електронному вигляді до органів державної податкової служби України по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією НБУ (далі – РРО) для суб'єктів господарювання, на яких розповсюджується дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
За офіційним повідомленням на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, що відбулось 22.05.2013 року, представника Державної податкової служби України, начальника управління перевірок з окремих питань Департаменту податкового та митного аудиту, А.Бондаренко, станом на 22.05.2013 року забезпечено наявність та підключено 30 тисяч РРО, що становить 12% від необхідної кількості РРО в Україні.
Окрім того, тільки 05.03.2013 року Державна податкова служба України, наказом «Про затвердження Державного реєстру РРО» № 51 затвердила Перелік РРО, які дозволені до первинної реєстрації. Проте, вказаний перелік не містить РРО, які б могли за своїми технічними характеристиками задовольнити потреби великих торгівельних мереж, оскільки вказані в переліку РРО мають низьку ресурсність друкувального пристрою та не можуть технічно забезпечити потреби зазначених підприємств.
Важливо те, що в Україні, на даний час, має місце ситуація за якої, значна кількість суб’єктів господарювання не має доступу до Інтернету у зв’язку із специфічним територіальним розташуванням та технологічними чинниками (сільська місцевість, розташування суб’єктів у низинах або відсутність покриття) у зв’язку із чим, позбавлені можливості власними силами забезпечити для себе наявність Інтернету.
При цьому, пунктом 9 Прикінцевих положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вже з 01.01.2013 року введено в дію норми абзаців другого та третього п. 7 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо обов’язкового подання суб’єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до органів державної податкової служби України по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією НБУ.
Настання відповідальності за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» від 02.12.2010 № 2756 (далі – Закон від 02.12.2010), враховуючи зміни внесені до вказаного закону Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» від 07.07.2011 № 3609 (далі - Закон від 07.07.2011) та Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» від 24.05.2012 № 4834, двічі відстрочувалось законодавцем.
Спочатку, відповідно до Закону від 02.12.2010 настання відповідальності відкладалось на 1 липня 2012 року, а потім, згідно з Законом від 24.05.2012 – настання відповідальності було відстрочено на 1 липня 2013 року.
Державою ще в грудні 2012 року (це граничний термін) мало бути забезпечено виготовлення стовідсоткової кількості нових моделей РРО (або модемів), якої було б достатньо для відповідних суб'єктів господарювання.
Враховуючи наведене, даним законопроектом пропонується відстрочити притягнення суб’єктів господарювання фіскальним органом до вищевказаної відповідальності до 1 липня 2014 року.

2. Цілі, завдання та основні положення законопроекту

Цілями та завданнями законопроекту є:
- врегулювання ситуації, що склалася із незабезпеченням з боку держави виготовлення РРО, які б відповідали вимогам чинного законодавства щодо передачі контрольно-звітної інформації у електронному вигляді; забезпечення потреби великих торгівельних мереж в РРО, які мають достатню ресурсність друкувального пристрою та вжиття заходів щодо сприяння у вирішенні питання по забезпеченню усіх суб'єктів господарювання доступом до Інтернету.
- унеможливлення необґрунтованого та незаконного притягнення фіскальними органами до відповідальності за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та відстрочення притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності до 1 липня 2014 року.

3. Місце Закону в системі чинного законодавства

У даній сфері правового регулювання діє Податковий кодекс України, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України», Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Реалізація запропонованого проекту потребує внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України».

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація положень Закону у разі його прийняття не призведе до додаткових видатків з Державного бюджету України.

5. Прогноз соціально-економічних, правових та інших наслідків прийняття Закону

Прийняття законопроекту забезпечить можливість, передусім для держави, в особі уповноважених інституцій, вжити усіх необхідних заходів для забезпечення виготовлення необхідних РРО та безболісного, для суб'єктів господарювання, впровадження нових технологій, які б відповідали вимогам чинного законодавства щодо передачі контрольно-звітної інформації у електронному вигляді до органів державної податкової служби України по дротових або бездротових каналах зв’язку.
Також, прогнозованим наслідком прийняття законопроекту є унеможливлення необґрунтованого та незаконного притягнення фіскальними органами до відповідальності за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та відстрочення притягнення суб’єктів господарювання до такої відповідальності до 1 липня 2014 року.
Очікується, що прийняття даного законопроекту стане необхідним та логічним кроком з боку держави, який, в умовах поглиблення економічної кризи, зниження купівельної спроможності населення, забезпечить державну підтримку суб'єктів господарювання в України, гарантуватиме дотримання конституційних принципів верховенства права та недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав.

Народні депутати України Кужель О.В. (092)
Продан О.П. (138)
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 04 червня 2013, 15:34

читаю и диву даюсь... сплошные препятствия для предпринимателей http://час.in.ua/?p=3229
о какой отсрочке применения штрафов может идти? тут один путь - зарезать закон на корню и больше никогда не давать ему хода
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення fossil man від 06 червня 2013, 10:09

http://mignews.com.ua/ru/articles/139298.html
Отсрочки пока не будет, но штрафовать будут тех кто не заключил договор с сервисом на доработку.
Аватар користувача
fossil man
Черная метка
Черная метка
 
Повідомлення: 5638
З нами з: 07 листопада 2008, 08:46
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 06 червня 2013, 13:19

и я ж про то, что вместо того, чтобі отменить РРО, они отменяют на время штрафы
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення fossil man від 21 червня 2013, 13:20

Приняли закон. До нового года можно расслабить булки.
Аватар користувача
fossil man
Черная метка
Черная метка
 
Повідомлення: 5638
З нами з: 07 листопада 2008, 08:46
Blog: View Blog (0)

Re: РРО и всё что с ними связано

Повідомлення Dema від 22 червня 2013, 07:43

булки то можно расслабить, но Бориспольскя налоговая заставляет покупать новые РРО (без них не принимает отчёты, не подписывают справки на лицензии и т.д. и т.п.)

А самый прикол в том, что поламался сервер ДПС и уже вот как 5 дней не зарегестирован ни один кассовый аппарат по всей Украине! мудилы
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Аватар користувача
Dema
Ангел
Ангел
 
Повідомлення: 6428
З нами з: 07 листопада 2008, 12:47
Blog: View Blog (0)

Далі

Повернутись в Бізнес

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей

cron
:
: