Безпрєдєл в дитячому садку - давайте поміркуємо

Обговорення актуальних питань з сімейного фронту

Безпрєдєл в дитячому садку - давайте поміркуємо

Повідомлення bambetel від 02 червня 2010, 22:40

Під терміном "Безпрєдєл" слід розуміти недотримання закону, або його перекручування.
Звертаюся до громади з метою донести до вас невдоволення, що накопичилося в мене від перебування моєї дитини в садочку.
Певен, що я не біла ворона у своїй проблемі!
Отже, до справи.
Дитина ходить до групи, в якій набрано більше 20-ти дітей (що суперечить законодавству). Приводжу посилання на офіційний документ: Закон України "Про дошкільну освіту" №2628-III, із змінами вiд 1 січня 2009 р. Читаємо статтю 14. Комплектування груп дошкільного навчального закладу:

1. Групи у дошкільному навчальному закладі комплектуються за віковими, сімейними, родинними ознаками.

2. Наповнюваність груп у дошкільних навчальних закладах становить:

* для дітей віком до одного року - до 10 осіб;
* для дітей віком від одного до трьох років - до 15 осіб;
* для дітей віком від трьох до шести (семи) років - до 20 осіб;
* різновікові - до 15 осіб;
* з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей - до 10 осіб;
* в оздоровчий період - до 15 осіб.

Засновник (власник) може встановлювати меншу наповнюваність груп дітьми у дошкільному навчальному закладі.

У дошкільних навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість дітей у групах визначається засновником (власником) залежно від демографічної ситуації.

3. Для дошкільного навчального закладу (ясел-садка) компенсуючого типу незалежно від підпорядкування і форми власності кількість дітей у групах визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі освіти і науки за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі охорони здоров'я та спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі фінансів

Щоб не закралася думка, що, згідно пункту 3 статті 14, є можливість встановлювати кількість дітей в групі при умові, що таке рішення буде прийнято спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влад (читай міської ради), хочу просвітити, але для дошкільного навчального закладу (ясел-садка) компенсуючого типу. Дошкільний навчальний заклад (ясел-садка) компенсуючого типу - це такий заклад, що створено для дітей віком від двох до шести (семи) років, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку; тривалого лікування та реабілітації відповідно до їх особистісних можливостей.

Свою дитину такою не вважаю.

А тепер основне.
З 1-го червня групу, в якій є моя дитина, об`єднали з іншою групою такого ж віку. І тепер в одній групі перебуває 38 дітей. Хоча ліжок в групі лише 30. І це при тому, що немає виховательки на зміну. Вихователь не те, щоб приділити кожній дитині увагу, не те, щоб мою дитину навчити чомусь, а навіть вслідкувати за такою кількістю дітей.

І ще, один момент. Так, ми мали розмову з завідуючою дитячого закладу. І отримали відповідь, що це рішення міського голови звести дитячі групи. Але хто давав міському голові порушувати закон?

Що я пропоную:
якщо знайдуться однобічники описаної мою проблеми проблеми, я готовий на висловлення своєї позиції і думки не лише на форумі, а й публічно. Якщо ми вже своїх дітей не можемо захистити в цій країні, то про яке світле майбутнє можна говорити?
bambetel
Черная метка
Черная метка

Повідомлення: 79
Blog: View Blog (0)
Стать: Мужчина

Re: Безпрєдєл в дитячому садку - давайте поміркуємо

Повідомлення Dema від 03 червня 2010, 16:01

bambetel написав:Певен, що я не біла ворона у своїй проблемі!

ты не один, но по-этому поводу мне лично прийдётся промолчать - есть объективные причины и ругаться я по просту не могу.
bambetel написав:недотримання закону

по-моему это касается всей Украины в целом, а не только Борисполя, по-этому с этим будет трудно бороться. но... это возможно, думаю и надеюсь, что ты найдёшь единомысленников
bambetel написав:групи, в якій набрано більше 20-ти дітей

у нас тоже самое.
думаю с этим бороться вообще впринципе бесполезно - детей девать по просту некуда. рождаемость повысилась а новых дет садов никто не построил и строить не будет судя по дефициту существующего гос. а также местного бюджета.
bambetel написав:розмову з завідуючою дитячого закладу

думаю, что заведующей тоже не сладко от того, что детей некуда деть. думаю, что любая заведующая была бы за то, чтобы детей было меньше а груп больше, и что от неё ничего не зависит в данной ситуации.
наши садики (и не только они) на данный момент находятся не в лучшем положении - нет воспитателей ( а где их взять на 800 грн з/пл?), нет денег на ремонты (не удивительно, что дерут с родителей в три короба), нет зданий (половину из которых раздали/продали/сдали)....
bambetel написав:я готовий на висловлення своєї позиції і думки не лише на форумі, а й публічно

как ты думаешь - ты чего-нибудь сможешь добиться в этой стране... ну или в этом городе?
Тот, кто не понял твоего молчания, вряд ли поймет твои слова
Dema
Ангел
Ангел

Повідомлення: 6428

Повідомлення bambetel від 03 червня 2010, 16:13

Навіщо ти мене цитуєш? (Знаю, що я на форумі, але це не той випадок, це не вилив негативу одним з можливим способом)
Ти розумієш проблему в цілому, я це бачу. Але якщо виривати фрази з тексту. то це просто розпорошує. І ні до чого більшого, ніж обговорення на цьому форумі не приведе.
Повторююсь, я готовий на висвітлення моєї позиції публічно. Ти мене не підтримала. Я тебе зрозумів.
bambetel
Черная метка
Черная метка

Повідомлення zazello від 03 червня 2010, 16:23

она цитирует для того чтобы было видно о чем она в даный момент говорит. она отвечает на очевидные вещи.
zazello
Флудер
Флудер

Повідомлення: 1565

Повідомлення fossil man від 03 червня 2010, 17:18

В данный момент нужно думать как бы твари, дорвавшиеся до власти, совсем школы и детсады не закрыли. А они уже подумывают над этим.
fossil man
Черная метка
Черная метка

Повідомлення: 5638

Повідомлення bambetel від 03 червня 2010, 17:22

Она отвєчаєт на очєвідниє вєщі.
Так, згоден. Але чому очевидні речі є буденністю нашого життя? Це не правильно. Я не згоден з цим! Я не згоден з такою очевидністю.
bambetel
Черная метка
Черная метка

Повідомлення Дон Семен від 03 червня 2010, 17:38

bambetel написав:І отримали відповідь, що це рішення міського голови звести дитячі групи. Але хто давав міському голові порушувати закон?

нет такого розпорядження міського голови http://borispol-rada.gov.ua/ukrainian/r ... index.html
или есть? (судя по номерам там некоторые пропущены)... может они публикуют на своем сайте только социально-привлекательные распоряжения? :)
Всегда готов!
Дон Семен
Черная метка
Черная метка

Повідомлення: 2455

Повідомлення bambetel від 03 червня 2010, 18:19

Усе наше життя в Україні регламентоване одним головним документом - Конституцією України.
Далі по "ієрархії", якщо так можна висловитись, стоять Закони України, що спираються на основний документ - конституцію, Укази Президента (саме так, а не навпаки, оскільки Україна є парламентсько-президентською країною). А лише після цього решта всякої лабуди, що кліпається органами виконавчої влади (в тому числі, міським головою).
Навіть якщо й міським, то все одно це порушення. Ну не має він в своїх компетенціях порушувати закон своїми постановами.

Дивився розпорядження голови - порадував. Місто Бориспіль - розважальний центр України.

Так а чьо ми обсмоктуємо лише те, що я написав?
bambetel
Черная метка
Черная метка

Повідомлення fossil man від 03 червня 2010, 18:26

bambetel написав:Усе наше життя в Україні регламентоване одним головним документом - Конституцією України.
Далі по "ієрархії", якщо так можна висловитись, стоять Закони України

Я извиняюсь конечно, но вы откуда к нам прибыли? Из какой страны?
Какая Конституция? Какие Законы? Вы что не видите, что вокруг твориться?
fossil man
Черная метка
Черная метка

Повідомлення: 5638

Повідомлення zazello від 03 червня 2010, 18:35

Навіть якщо й міським, то все одно це порушення. Ну не має він в своїх компетенціях порушувати закон своїми постановами.

якщо у вас є гроші, предлагаю перешерстити мера та усіх депутатів, які не менше від мера творять хер зна шо. ініціювати перевірки та розслідування і покарати винних) я був би дуже задоволений)
zazello
Флудер
Флудер

Повідомлення: 1565

Далі

Повернутись в Справи сімейні

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

:
: