Модератор: Николь

fossil man написав:А политики в это время бессовестно пиарятся на эпидемии и организовывают показушные выезды в эпицентр свиного гриппа.

Nirvana написав:Да если бы была реальная угроза, то политики уже давно бы из страны умотали под предлогом важных переговоров.

Спровадили мене сьодні в Тернопіль з ЮВТ. Ну дехто по тих уривочних постах поняв, шо я в Тернополі. В літаку всім журналістам роздали марлеві пов'язки. Замовили по інтернету. Вобід в київських аптеках їх уже не було. Прилетіли в Тернопіль. В аеропорту люди пііся-на-пііся - хтось в пов'язках, хтось без. Даішники на дорогах - в пов"язках.
Заходим в обладміністрацію. Там сидять голови РДА, районні лікарі і районні санітарні лікарі. Чекають на Тимошенко. Чим приїзд прем'єр-міністра покращить ситуацію з грипом - нікому не ясно. Але чекають. Так тіпа ЮВТ краще знає, що відбувається, ніж тутешні. Чи так, ніби вона от зара візьме і витягне антивірус.
В залі знайомлюсь з обласним паталогоанатомом. З розмови з ним: 21-го жовтня зафіксовано першу смерть. Роблять розтин. Після розтину померлого зі схожим діагнозом районні паталогоанатоми дзвонять обласному. "Сказали мені, що щось не так. Підозрілі легені" - сказав той мій новий знайомий. Після цього всі решту розтинів робив обласний паталогоанатом. Він то всьо ше має фоткати. Розказує, що в усіх випадках - у померлих уражені легені. Правда є деколи виключення. деколи ше уражені і нирки. Хворим робили по кілька ренгенівських знімків. За його словами, якшо на перших знімках легені було видно частково, то на останньому обрисів легенів не було видно взагалі. Ті всі знімки зара забрали непонятно хто - чи то прокуратура, чи то СБУ, чи то Міністерство. Цей дядько говоре - "забрали в Київ". Він перестрашений. Каже, що йому постійно дзвонять з СБУ, з Генпрокуратури. Поки ми говорили, йому знов хтось подзвонив. Його обурена фраза з розмови: - Ну та чого я буду їхати різати, як він ше теплий. Хай остине перше тоді їхати буду! При усіх розтинах вони брали наступні аналізи: - змиви носоглотки (відправляють в обласну санепідемстанцію) - сиворотка крові (відправляють у Львів в інститут епідеміології) - зразок тканини легенів Потім всі дані по хворих вони відправляють у Київ. Куда саме він не знає. Щоб виявити, що то за вірус, вони роблять якись там засів. Якшо я правильно зрозумів, то поміщають зразки ураженогої тканини у сприятливі для вірусу умови і чекають, щоб вірпус проявився. Чекати треба 20 днів. Проявився - понятно шо за один. не проявився - нема вірусу. Так от - результатів цього посіву після першої смерті в Україні чекати треба ще 9 днів. Аналізи можна провести швидше, але не в Україні. Поки чекають результатів, ставлять попередній діагноз (він сказав, що у паталогоанатомів завжди так - попередній діагноз, потім чекають результатів всяких аналізів, і тоді пишуть остаточний). Так от - попередній діагноз у всіх випадках: "вірусна пневмонія невідомого походження". Потім хтось сказав, що Тимошенко приїхала і ми з ним попрощались. Я став біля вікна - відтам було видно її кортеж. Всіх цікавило - в масці ЮВТ чи без. Вийшла з машини. Без маски. Зайшла в зал. Всі встали. Першим встав перший ряд - ті, що приїхали з нею. решта встали за ним - стадо. З ЮВТ всюди слідує головний санітарний лікар України Біловол. 29-го жовтня він сказав, що в Україні немає потужностей, щоб зробити аналізи швидше, ніж за 20 днів, тому зразки тре кудась-там відправляти в Лондон. Після наради з Тимошенко, на якій вони остаточно оголосили, що то каліфорнійський грип, я підійшов до нього і питаю - а хто робив аналізи? Сьогодні він сказав, що в Україні є дві установи, які сертифіковані, щоб робити подібні аналізи - Центральна санстанція Києва і Інститут імені Гармашевського. Я прифігів. Питаю далі. А марлеві пов"язки помагають захиститись? Він каже, що та - помагають. Я питаю: а чо ж ви тоді без маски і ЮВТ тоже не змусили натягти її? Він відморозився і проджовжив говорити, що маски захищають. Я спитав вдруге і він сказав, що тікіщо її зняв. Збрехав. Бо на нараді сидів без неї. Той самий Біловол обдурив не тіки мене. Дзеркало тижня він тоже намахав нормально: "Наші джерела в Мінздоров’ї повідомили, що тендер дивним чином виграла фірма, яка не виробляє тест-систем для практичної охорони здоров’я. Кажуть, чиновники, які благословили цю угоду, й самі здивувалися, довідавшись про цей «секрет» виробника. До речі, ми б хотіли, як кажуть, із перших вуст почути, як було використано виділені 50 мільйонів, і зателефонували першому заступникові міністра охорони здоров’я, головному санітарному лікарю України Олександру Біловолу. Проте, щойно почувши «Дзеркало тижня», він ухилився від відповіді, пославшись на прес-конференцію, хоча тоді він її не проводив." З тої самої статті: "Вчора на позачерговому засіданні уряду з приводу епідемії було озвучено такі дані. Станом на 29 жовтня, кількість хворих становила близько 40 тисяч, із них 3,5 тис. дітей. Померло 30 чоловік. Усього госпіталізовано 951 особу, з них 497 дітей." Отже шо ми маємо: Від чого померли ці люди? "Пневмонія невідомого походження". Пневмонія, як мені пояснили - це коли легені потроху відмовляються працювати. А потім і апше зупиняються. Людина фактично помирає від "удушья" (не знаю, як то українською). Керуючись новими урядовими даними, цю хворобу спричиняє вірус, який передається повітряно-крапельним шляхом. Сьодня в твіттері десь бачив, що в 7-му і у 8-му роках від пневмонії помирало десь біля 200 людей за рік. За 9 місяців цього року померло десь сто. А тепер то, що мене насторожує: І Тимошенко, і Біловол сміливо ходять по зоні, на якій оголосили карантин без засобів захисту. Ми приїхали в цю зону і вилетіли звідтам абсолютно спокійно, без жодних оглядів чи дезінфекцій. Теоретично коштом уряду я міг привезти з собою до КИєва пару вірусів - на розплід. Для прикладу, коли ми їздили знімати у Криму пташиний грип, то ми там проходили дезінфекцію на КПП при в'їзді у зону. Наслідки того, що навколо піднялась шуміха: Всі раптово забули про педофільний скандал, в якому фігурують прізвища БЮТівців. Оце непонятне формулювання з надзвичайним станом. Тимошенко сказала, що це тіпа вже 3-й рівень небезпеки і що це дає їй право забороняти будь-які зібрання громадян, пересування з області в область. По-перше - це порушує цілий ряд конституційних прав. Бо надзвичайного стану, як такого, оголошено не було. По-друге вона під виглядом боротьби з епідеміює може розпустити руки і дальше за медицину. Моральна комісія доказала, що це реально, бо народ терпить. БЮТ засунув за пояс Свободу, яка тепер змушена просити у них гроші для Тернопільської області. Висновок: Нас знов дурять. Люди помирають від відомої хвороби. Так само, які і минулого року помирали від неї. І ніхто з цього епідемії не робив. І ніхто не рвався оголошувати себе рятівником нації від невідомого каліфорнійського вірусу. Минулого року їм це не було. А от цього року вірус пригодився. БЮТ взуває всіх у інформаційній війні. Партія Регіонів збирає гроші "уміраюшчьому заходу країни". Замість того, щоб довести, що паніку спровокував БЮТ і Тимошенко в тому числі, вони ведуться на її гру. _______________________________ сорі за сумбур. голова варе мало. просто виклав всьо, що було в голові. Медики і немедики, якшо є якісь неточності - кажіть - виправлю.

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей